top of page

Hva trengs for å bli frivillig

GIF alle kan være helter (1).jpg

Å bli frivillig er enklere enn du kanskje tror. Selv om enkelte typer frivillig arbeid kan ha spesifikke krav (som for eksempel taushetsplikt, eller politiattest for å jobbe med barn og ungdom), finnes det en mengde ulike muligheter som bare krever at du er villig til å gi litt av din tid og ditt engasjement. Her er hva som trengs for å komme i gang:

Et ønske om å hjelpe

Det viktigste du trenger for å bli frivillig, er et genuint ønske om å hjelpe andre. Enten du ønsker å støtte en sak du brenner for, eller bare vil gjøre en positiv forskjell i noens liv, er ditt engasjement og din vilje til å bidra det som betyr mest.

Tid og tilgjengelighet

Du trenger ikke mye tid for å gjøre en forskjell. Selv et par timer i uken kan ha en stor innvirkning. Frivillig arbeid er fleksibelt, og du kan finne oppgaver som passer til din timeplan, enten du har mye eller lite tid å avse.

 

Villighet til å lære

Selv om noen frivillig oppgaver krever spesifikke ferdigheter eller opplæring, er det mange muligheter som bare krever at du er åpen for å lære nye ting. Mange organisasjoner tilbyr nødvendig opplæring, slik at du føler deg trygg og forberedt i din rolle.

Positiv holdning

En positiv holdning og vilje til å møte nye mennesker og utfordringer er svært verdsatt. Din entusiasme og positive energi kan inspirere både dem du hjelper og de du jobber sammen med.

bottom of page